Campus Fryslân opent officieel faculteitsgebouw

Campus Fryslân opent donderdag officieel de deuren van het nieuwe faculteitsgebouw aan de Wirdumerdijk. Drie dagen lang zijn er activiteiten om het gerenoveerde Beursgebouw en de faculteit te presenteren.
Door Giulia Fabrizi

Donderdag is de opening voor genodigden. De hele dag staan onder meer paneldiscussies en lezingen op het programma. ‘s Middags neemt burgemeester van Leeuwarden Sybrand Buma de officiële opening voor zijn rekening en zullen de Friese gedeputeerde Sander de Rouwe en RUG-voorzitter Jouke de Vries in een panel spreken over de rol van de faculteit binnen de regio.

Open voor het grote publiek

Behalve de feestelijke opening voor RUG-genodigden, is de faculteit vrijdag en zaterdag ook open voor het publiek. Zo opent ze vrijdag de deuren voor zo’n tweehonderd vierde- en vijfdejaars vwo-leerlingen. Zij krijgen tijdens de allereerste Campus Fryslân Experience alvast een kijkje in het universiteitsleven en volgen zowel een hoorcollege als een werkcollege naar keuze.

Op zaterdag organiseert de faculteit het Campus Fryslân Science Festival. Het festival biedt het brede publiek de kans om een rondleiding te krijgen in het nieuwe gebouw, een lezing te volgen, of bijvoorbeeld een datawandeling door Leeuwarden te maken met wetenschapper Anne Beaulie. Jonge bezoekers kunnen zelf aan experimenten meedoen. Het festival is van elf uur ‘s morgens tot drie uur ‘s middags.

Kleinschalig onderwijs

Campus Fryslân is de nieuwste faculteit van de universiteit en biedt in totaal ruimte aan duizend studenten, zowel bachelor- en masterstudenten als promovendi. Aan de kersverse faculteit studeren nu ruim 100 studenten.

De bachelor werkt als University College, waarbij onderwijs vooral in kleine groepen wordt gegeven. Ook wil de faculteit een nauwe gemeenschap bouwen, waarbij de onderlinge relatie tussen staf en studenten belangrijk is.

Op dit moment kent de faculteit vijf reguliere masterprogramma’s, een honors masterprogramma High Tech Systems and Materials en een postgraduate master Environmental and Energy Management.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties