Campus Fryslân biedt de beste opleiding van het land

De RUG staat dit jaar op de vijfde plek van de ranglijst brede universiteiten van de Keuzegids universiteiten 2023. De bachelor global responsibility and leadership die op Campus Fryslân wordt gegeven is de hoogst genoteerde topopleiding van heel Nederland.

De opleiding scoort 97 van de 100 punten. Die score is gebaseerd op de Nationale Studenten Enquête, en hangt dus af van wat studenten van hun opleiding vinden.

De studie doet het goed op onderwerpen als lesinhoud, kwaliteit van de docenten, toetsing, sfeer op de opleiding en voorbereiding op de arbeidsmarkt. Ook studiesucces wordt gewaardeerd: doorstroom naar jaar twee en het behalen van een diploma in vier jaar. 

Topopleidingen

Ook op andere plekken aan de RUG zijn volgens de Keuzegids topopleidingen te volgen. Zo zijn de bachelors archeologie en Engelse taal en cultuur aan de RUG de beste in hun soort.

De Groningse archeologieopleiding is met 89 punten met afstand de beste. De nummer twee van deze lijst, Leiden, krijgt 63 punten. Engelse taal en cultuur van de RUG krijgt 83 punten terwijl de nummer twee, opnieuw Leiden, er 74 krijgt.

De opleidingen theologie (86 punten), Griekse en Latijnse taal en cultuur (83 punten) en minorities and multilingualism (77 punten) krijgen ook alle drie het predicaat topopleiding.

Engels

Waar de RUG volgens haar studenten ook goed op scoort, is de beheersing van de Engelse taal door docenten. De universiteit staat op een gedeelde tweede plek met Leiden en krijgt een score van 4,1 uit 5. De laagste score in deze categorie is een 3,8 voor de Radboud Universiteit (Nijmegen). 

Wat internationalisering betreft staat de RUG op de derde plek in het lijstje ‘hoogste percentage internationale studenten bij een opleiding’ met international and European law, waar 89 procent van de 779 studenten van over de grenzen komt.

Lees ook:

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties