Zoals velen je vast al gezegd hebben, de beste tijd van je leven start nu. Je gaat studeren. Aan de ene kant meer verantwoordelijkheid, maar aan de ander super veel vrijheid en daar moet je van gaan genieten.

Een terrasje hier, een avondje stappen daar. Het geld vliegt er natuurlijk door en als student heb je vaak al niet veel te besteden. Ome DUO nog maar eens lief aankijken voor wat extra geld? Of liever iets goedkoper gaan leven?

Je studentenkamer moet namelijk ook nog ingericht worden. Dit kan gelukkig ook prima met een klein budget. Lees verder en kom erachter hoe je jouw studentenkamer budgetproof kan inrichten.

Kies jouw stijl

Vaak worden studentenkamers gestoffeerd opgeleverd, dat scheelt al een hoop geregel. Het vloertje zit er al in en de muren hebben een likje verf. Voor een frisse start in je kamer is het wel fijn om de muren nog eens over te verven mocht je hier tijd voor hebben.

Zo kun je ook nog één muur een ander kleurtje geven bijvoorbeeld voor het contrast. Is de kamer aan de kleine kant? Gebruik dan veel lichte tinten om het zo ruimtelijk mogelijk te laten lijken of zo’n trendy half geverfde muur.

Verder is het natuurlijk belangrijk dat je je thuis gaat voelen in je kamer. Kies daarom een thema uit voor de kamer die goed aansluit bij jouw smaak en stijl. Laat je inspireren en neem een kijkje op Pinterest en Instagram. Verzamel je favoriete afbeeldingen om vervolgens een moodboard te maken. Hierdoor krijg je direct in beeld wat jouw stijl is en kun je inkopen gaan doen.

Op naar de kringloopwinkel

Nu is het een kwestie van op jacht gaan naar de leukste tweedehands meubels en accessoires. Het internet en de kringloopwinkels zijn hier je beste vrienden. Soms is het uiterlijk van tweedehands meubels niet direct aantrekkelijk, maar daar moet je even doorheen kijken.

Een klein kastje kun je bijvoorbeeld schuren en lakken en hij ziet eruit als nieuw. Ook voor accessoires kun je het internet afgaan of de kringloopwinkels. Niks gevonden? Dan bestaat er altijd nog zoiets als de Action die ook mooie spulletjes verkoopt tegen een laag prijsje.

Lekker slapen!

Naast dat je jezelf waarschijnlijk minimaal één keer per week helemaal laat gaan in de clubs en kroegjes, is het ook belangrijk voor een student dat je goed slaapt. Zo is je concentratie en focus de volgende dag vele malen beter.

Er zijn een paar dingen die je kunt ondernemen voor een goede nachtrust, zoals het aanschaffen van raambekleding die de kamer volledig kan verduisteren. Met je studentenbudget is het wel zo fijn dat je jouw raamdecoratie voor een voordelige prijs kunt kopen.

Voordelig

Soorten raamdecoratie die lekker voordelig zijn, zijn rolgordijnen of plisségordijnen. Kies bij beide voor een verduisterende stof zodat jij ’s nachts van een pikdonkere kamer kunt genieten. Ook ideaal wanneer je ’s ochtends thuiskomt van het stappen en het al licht is buiten. Met jouw verduisterend rolgordijn kun je toch nog die paar uurtjes slaap pakken.

Kortom, je kunt jouw studentenkamer heel gemakkelijk superleuk inrichten met een klein budget. Wanneer ga jij aan de slag?

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties