Bsa ook dit jaar milder voor eerstejaars, student kan met 35 punten door

De versoepeling van het bindend studieadvies (bsa) geldt ook voor dit studiejaar. Studenten hoeven daardoor maar 35 punten te hebben voor hun propedeuse om naar het tweede jaar te mogen. 

Dat heeft het bestuur van de RUG vrijdag besloten. Ze hoopt dat de verlaging voor de eerstejaars studenten ‘bijdraagt aan hun gevoel van welzijn’, aldus het college in een e-mail aan de studenten. 

Eerstejaars studenten moeten normaal gesproken minimaal 45 punten van de 60) halen om het tweede jaar te mogen beginnen. Vanwege de studieproblemen door de coronapandemie werd die eis vorig studiejaar naar beneden bijgesteld. Dit jaar dus weer.

Stress

‘Veel studenten hebben te maken met stress en andere klachten door de coronacrisis. Het verlagen van het bsa kan een gedeelte van die stress wegnemen’, zegt de landelijk vereniging Universiteiten van Nederland (UNL, voorheen VSNU). De UNL besloot vrijdag de norm 10 tot 15 procent te verlagen. Per opleiding kunnen universiteiten dat dan zelf invullen.

De RUG heeft besloten om bij alle voltijdsopleidingen weer 10 punten te versoepelen. Ook bij University College en Campus Fryslan, waar 60 punten normaal is, gaat er 10 punten vanaf. Bij de deeltijdopleidingen gaat de norm 5 punten omlaag.

Mondkapjescontrole

In de brief kondigt het RUG-bestuur ook strengere controles aan op het dragen van mondkapjes in de uni. ‘Er is een kleine groep studenten die zich niet aan deze verplichting houdt tijdens tentamens en in studiezalen.’ Andere studenten en docenten klagen daarover.

De strengere controles kunnen ‘consequenties hebben’. Wat die consequenties zijn, wordt niet uitgelegd in de brief. Volgens woordvoerder Anja Hulshof zullen studenten zonder mondkapje daar ‘persoonlijk op worden aangesproken en we verwachten dat we het kunnen oplossen’.

Studenten die zich al hebben uitgeschreven voor de februari-deadline, kunnen dit ongedaan maken door zo snel mogelijk contact op te nemen met Studenten Informatie & Administratie.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties