Bouwplannen Antonius Deusinglaan krijgen langzaam gestalte

Bouwplannen Antonius Deusinglaan krijgen gestalte

Het ontwerp voor het toekomstige onderwijscentrum naast het UMCG is naar verwachting eind dit jaar klaar. KAAN Architecten uit Rotterdam mag de opdracht voor zijn rekening nemen.
10 maart om 13:29 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
maart 10 at 13:29 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

10 maart om 13:29 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

maart 10 at 13:29 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio » News coordinator Full bio »

Het gebied rondom de Antonius Deusinglaan vormt tevens de noordelijke entree van de Healthy Ageing Campus: een moderne stadscampus waar het thema ‘gezond oud worden’ centraal staat. Omringd door het Protonentherapiecentrum, Eriba en het MWF-complex zal het nieuwe onderwijscentrum voornamelijk de farmacie-opleidingen bedienen.

Entree

Het onderwijscentrum van zo’n elfduizend vierkante meter wordt het nieuwe entreegebouw voor degenen die vanuit de binnenstad richting de Healthy Ageing Campus komen.

Behalve collegezalen en verschillende soorten projectruimtes krijgt het ook een eigen foodcourt, studieruimtes, flexwerkplekken voor docenten en een overdekte fietsenstalling. In totaal biedt het nieuwe gebouw ruimte aan zo’n tweeduizend mensen.

Stadsplein

Op het terrein van ruim 27.000 vierkante meter komt ook een locatie voor het University College Groningen en voor cultureel studentencentrum USVA. Alles wordt rondom een autovrij stadsplein gebouwd, zodat er een campus ontstaat waar zowel ruimte is voor onderwijs en onderzoek, als voor cultuur en ontspanning.

Dit jaar wordt nog gestart met het bouwrijp maken van het terrein. Als het ontwerp van het onderwijscentrum eind dit jaar klaar is, zal halverwege 2021 begonnen worden met de daadwerkelijke bouw.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties