Bloemen voor slachtoffers WOII in stil Academiegebouw

Foto Elmer Spaargaren/RUG

Beperkte herdenking door coronacrisis

Bloemen voor slachtoffers WOII in stil Academiegebouw

Het college van bestuur van de RUG heeft maandag bloemen gelegd bij de drie oorlogsplaquettes in het Academiegebouw. Dat ging deze keer in kleine kring. Vanwege de coronamaatregelen kon niemand de plechtigheid bijwonen.
4 mei om 16:38 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
mei 4 at 16:38 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.

Het college van bestuur (voorzitter Jouke de Vries, rector Cisca Wijmenga en Hans Biemans) en studentassessor Tjitske Schokker legden de bloemen ter nagedachtenis van RUG-medewerkers en -studenten die tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven zijn gekomen.

Op veilige afstand van elkaar legden ze de boeketten bij de drie plaquettes in het Academiegebouw. Normaal is daar ook een vertegenwoordiging van de Universiteitsraad bij, maar dat was dit jaar door de coronacrisis niet mogelijk.

Honderd namen

Op de plaquettes staan zo’n honderd namen van medewerkers en studenten. De eerste twee gedenktekens zijn in 1948 geplaatst, de derde is op 4 mei 2007 toegevoegd.

De joodse oorlogsslachtoffers die op de plaquettes staan vermeld, zijn ook opgenomen in het Digitaal Monument Joodse Gemeenschap in Nederland. Daar is meer informatie te vinden, zoals een korte biografie, familierelaties en adresgegevens.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties