Bezorgde RUG-academici ondertekenen anti-FvD-brief

Ruim 800 ‘bezorgde academici’ hebben de afgelopen dagen een open brief ondertekend, tegen uitspraken van Forum voor Democratie. Onder hen 27 mensen van de RUG, waarvan 21 hoogleraren.
Door Giulia Fabrizi

In de open brief ondersteunen academici onderwijsminister Ingrid van Engelshoven (D66), die vorige week haar verontwaardiging uitsprak over Thierry Baudets ‘verdacht maken’ van universiteiten.

Volgens de ondertekenaars creëert Baudet een ‘samenzwerings-achtige sfeer waarin academici, journalisten, kunstenaars en architecten verdacht worden gemaakt en zelfs a priori schuldig worden bevonden aan het “kapotmaken” van zijn ideale samenleving’. Ze maken zich onder meer zorgen over het door FvD geopende ‘meldpunt indoctrinatie op scholen en universiteiten’.

Volgens de academici is het meldpunt niet bedoeld om vooringenomenheid aan universiteiten te verminderen, maar ‘lijkt het de FvD eerder te gaan om het selectief diskwalificeren van kennis die niet bij het eigen politieke en ideologische programma aansluit’.

English

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in