Bedrijf weert ‘Vindicat-eikels’

Het Groningse marketingbureau Sellian wil geen mensen in dienst die lid zijn geweest bij Vindicat. ‘We hebben vandaag officieel het ‘geen-eikels-beleid’ vastgesteld’, zegt eigenaar Ernst Wallinga.
Door Peter Keizer

Wallinga ‘schaamt zich diep’ voor de manier waarop ‘de jongens en meisjes’ van Vindicat ‘respectloos met nieuwe leden omgaan’, schrijft hij in een blog op Linkedin. ‘Het zet een beeld neer van verwende kinderen die denken dat hun gedrag zich verheft boven het gewone volk’, aldus de mede-eigenaar van het marketingbureau.

Volgens Wallinga is zijn bureau op zoek naar ‘echt talent’. ‘Dus mensen die op zoek zijn naar groei als mens én als professional. Gebrek aan talent kan je niet maskeren met een lidmaatschap van een vereniging of het doorlopen van een studie. Vindicaters komen er bij Sellian dus niet in. Want we willen geen eikels in de club die graag andere eikels naar binnen halen.’

‘Vervelend’

Vervelend, reageert Vindicat-rector Stijn Derksen tegenover RTV Noord. Hij laat weten het jammer te vinden dat op basis van incidenten niet alleen de betrokkenen, maar iedereen benadeeld wordt.

Wallinga zegt dat meer bedrijven zijn standpunt delen. Volgens een woordvoerder van de Kamer van Koophandel zijn er echter geen meldingen bekend van bedrijven die leden van Vindicat weren.

Vorige week kwam studentenvereniging Vindicat meerdere keren in opspraak door incidenten bij de vereniging. In augustus werd een aspirant-lid tijdens de ontgroening door ouderejaars het ziekenhuis in geslagen. Ook werd bekend dat mannelijke leden de ‘Oprechte Almanak’ hadden gemaakt, een bangalijst waarin leden elkaar aansporen om 22 ‘geile wijven’ in bed te krijgen.

English

1 REACTIE

  1. Een “gegroeid” mens weet dat hij niet moet generaliseren en dat talent niet gebonden is aan wel of geen lidmaatschap bij een studentenvereniging. Dat je geen ‘eikels’ in je organisatie wilt hebben lijkt me verder duidelijk maar iemand met een beetje mensenkennis kan dat gewoon gedurende het sollicitatiegesprek beoordelen zonder labels te plakken. Als dit gezegd is door de eigenaar dan zegt dat veel over de kwaliteit vh bureau. Lijkt me geen prettige sfeer met zo’n man. Wat dat betreft een win-win want denk ook niet dat de jongens van vindicat bij een marketingbureau aan de slag willen met een dergelijk beperkte visie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in