Bedrijf weert ‘Vindicat-eikels’

Het Groningse marketingbureau Sellian wil geen mensen in dienst die lid zijn geweest bij Vindicat. ‘We hebben vandaag officieel het ‘geen-eikels-beleid’ vastgesteld’, zegt eigenaar Ernst Wallinga.
Door Peter Keizer

Wallinga ‘schaamt zich diep’ voor de manier waarop ‘de jongens en meisjes’ van Vindicat ‘respectloos met nieuwe leden omgaan’, schrijft hij in een blog op Linkedin. ‘Het zet een beeld neer van verwende kinderen die denken dat hun gedrag zich verheft boven het gewone volk’, aldus de mede-eigenaar van het marketingbureau.

Volgens Wallinga is zijn bureau op zoek naar ‘echt talent’. ‘Dus mensen die op zoek zijn naar groei als mens én als professional. Gebrek aan talent kan je niet maskeren met een lidmaatschap van een vereniging of het doorlopen van een studie. Vindicaters komen er bij Sellian dus niet in. Want we willen geen eikels in de club die graag andere eikels naar binnen halen.’

‘Vervelend’

Vervelend, reageert Vindicat-rector Stijn Derksen tegenover RTV Noord. Hij laat weten het jammer te vinden dat op basis van incidenten niet alleen de betrokkenen, maar iedereen benadeeld wordt.

Wallinga zegt dat meer bedrijven zijn standpunt delen. Volgens een woordvoerder van de Kamer van Koophandel zijn er echter geen meldingen bekend van bedrijven die leden van Vindicat weren.

Vorige week kwam studentenvereniging Vindicat meerdere keren in opspraak door incidenten bij de vereniging. In augustus werd een aspirant-lid tijdens de ontgroening door ouderejaars het ziekenhuis in geslagen. Ook werd bekend dat mannelijke leden de ‘Oprechte Almanak’ hadden gemaakt, een bangalijst waarin leden elkaar aansporen om 22 ‘geile wijven’ in bed te krijgen.

Engels

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties