‘Parkeer niet te lang gratis’

De RUG attendeert studenten van de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW) erop dat zij hun auto beter niet te lang kunnen laten staan in straten waar geen betaald parkeren geldt.
Door Rob Siebelink

Deze week werden meerdere auto’s met een Duits kenteken in de Dierenriemstraat (in Paddepoel, buiten de zone betaald parkeren) beklad met teksten als ‘oprotten’ en ‘weg hier’. Aan de zuidkant van de wijk staan doordeweeks vaak langere tijd auto’s geparkeerd.

Het vermoeden bestaat dat een of meer boze bewoners de parkeeroverlast beu zijn, omdat veel parkeerplekken worden ingenomen door mensen die er niet wonen.

‘Geen waarschuwing’

De faculteit GMW ligt op loopafstand en de RUG houdt er dan ook rekening mee dat het mogelijk om auto’s van Duitse GMW-studenten gaat, aldus RUG-woordvoerder Jorien Bakker. ‘Maar dat weten we niet zeker. We geven geen waarschuwing, want je mag daar immers parkeren. Maar we attenderen onze studenten bij GMW wel op het feit dat ze hun auto niet te lang op één plek moeten stallen.​’

Het probleem met langparkeerders in wijken waar geen betaald parkeren geldt, doet zich overigens op meer plekken in de stad voor.

Engels

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties