Rechtenstudenten willen onlinecolleges vanwege corona

Angst voor coronavirus

Rechtenstudenten willen online colleges

Een groep internationale rechtenstudenten maakt zich zorgen over besmetting met het coronavirus in de collegebanken. Zij vragen het faculteitsbestuur daarom online colleges beschikbaar te stellen.
3 maart om 17:12 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
maart 3 at 17:12 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar foto

Door René Hoogschagen

3 maart om 17:12 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
Avatar foto

By René Hoogschagen

maart 3 at 17:12 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar foto

René Hoogschagen

Freelancejournalist Volledig bio Freelance journalist Full bio

De vijftien studenten, voor het grootste deel van het Honours College, stuurden maandag een e-mail naar het International Office met de oproep om video-opnames van colleges voor iedereen beschikbaar te stellen. 

Vindicat

De studenten vrezen dat ze het nieuwe virus kunnen oplopen op de RUG via iemand die in besmet gebied is geweest, zoals de Vindicatleden die nu op een skitrip zijn in Noord-Italië. Zieke studenten zouden bij gebrek aan een alternatief ook eerder geneigd zijn naar college te gaan in plaats van thuis uit te zieken, denken ze.

Volgens de initiatiefnemers is het een kleine moeite de video’s online te zetten, want ‘de meeste colleges worden al gefilmd’. Volgens een van hen, Michaela Stavridou, beloofde de rechtenfaculteit al sinds het eerste collegejaar om video’s online te zetten. ‘In een aantal lessen is dat gezegd, maar we hebben nooit toegang gekregen. Alleen van Europees recht en dat waren de verkeerde video’s.’

Nooit iets opgenomen

Kirsten Wolkotte, coördinator International Office van de rechtenfaculteit, heeft de e-mail nog niet gezien, maar ze kan er kort over zijn: ‘Er is nog nooit iets opgenomen in de Engelstalige programma’s, dus dat kan ook niet toegankelijk worden gemaakt.’ Alleen in deeltijdprogramma’s worden colleges opgenomen.

Het kan ook niet zomaar even geregeld worden, zegt Wolkotte. ‘Daar zou enorm veel voor moeten gebeuren. Ik weet niet eens of colleges nu gepland zijn in zalen waar opnamemogelijkheden zijn. Dat kunnen we uiteraard uitzoeken, maar er is in Groningen nu nog geen enkele besmetting.’ 

Ze ziet daarom nog geen noodzaak om dat nu te doen, of om colleges te schrappen. ‘Als de situatie verandert, wordt dat uiteraard opnieuw bekeken.’

Wolkotte wijst er wel op dat de studenten hun ‘need to know’-berichten in Nestor moeten lezen. Daarin staat informatie over de maatregelen tegen het virus en wat ze er zelf tegen kunnen doen.

English

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in