Alle Vindicaters onderweg naar Groningen

Alle Vindicaters zijn onderweg naar Groningen

De groep van negenhonderd Vindicatleden die op skivakantie waren in het Noord-Italiaanse Sestriere, zijn allemaal onderweg naar Groningen. Niemand is vanwege gezondheidsklachten achtergebleven, meldt de GGD vrijdagmiddag.
6 maart om 19:09 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
maart 6 at 19:09 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar foto

Door Rob Siebelink

6 maart om 19:09 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
Avatar foto

By Rob Siebelink

maart 6 at 19:09 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar foto

Rob Siebelink

Hoofdredacteur Volledig bio Editor-in-chief Full bio

De studenten zijn met veertien bussen vertrokken vanuit Sestriere. De verwachting is dat ze in de loop van zaterdagochtend aankomen bij het sportcentrum Kardinge in Groningen.

Ze krijgen onderweg voorlichting van de GGD over wat te moeten doen als ze toch nog ziekteverschijnselen krijgen die gerelateerd zijn aan het coronavirus. Het gaat dan om luchtwegklachten in combinatie met koorts.

Alleen studenten die klachten hebben worden getest. Als ze geen klachten hebben, dan produceren ze te weinig virus om met een test aan te tonen dat ze zijn besmet, legt de GGD uit. ‘Daarom heeft het testen van alle studenten geen zin.’

De studentenvereniging meldde eerder zelf al dat hun leden de komende twee weken uit voorzorg geen colleges zullen volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in