Afronding onderzoek Yantai nog dit academisch jaar verwacht

Raad wil duidelijkheid over besluitvorming

Afronding onderzoek Yantai nog dit academisch jaar verwacht

Collegevoorzitter Jouke de Vries hoopt nog dit academisch jaar de resultaten van het langverwachte onderzoek naar de besluitvorming rond Yantai aan de universiteitsraad te kunnen presenteren.
Door Giulia Fabrizi
30 september om 16:10 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:17 uur.
september 30 at 16:10 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:17 PM.

Dat zei hij donderdag tijdens de maandelijkse u-raadsvergadering. Fractievoorzitter Floor Buigel van Calimero vroeg bij de bespreking van het onderzoeksvoorstel of ze de resultaten nog in haar bestuursjaar kan verwachten. ‘Het is erg lastig om te zeggen wat de einddatum zal zijn, maar het einde van het bestuursjaar hoop ik toch echt wel te halen’, antwoordde De Vries.

Lang verwacht

Het plan om een campus in het Chinese Yantai te openen werd in januari 2018 door de u-raad tegengehouden. Op dat moment had de RUG al drie jaar tijd en drie miljoen euro in de plannen voor een branch campus in China geïnvesteerd. Ondanks de investeringen hield de u-raad altijd twijfels over onder meer de begroting en het draagvlak voor de buitenlandcampus.

Vlak nadat de u-raad tegen het plan stemde, vroeg ze het College van Bestuur een onderzoek in te stellen naar het project. De raad wilde onder meer duidelijkheid over de besluitvorming rond het proces. Hoe kon het zo fout gaan met een plan dat al zo lang in de maak was?

Voorzitter gevonden

Hoewel het verzoek om een evaluatie door de hele u-raad werd gesteund, duurde het bijna anderhalf jaar voor een geschikte voorzitter werd gevonden. Volgens het huidige conceptvoorstel van het onderzoek blijkt dat Roel Bekker die rol op zich zal nemen.

Bekker is onder meer secretaris-generaal van verschillende Nederlandse ministeries geweest en was van 2007 tot 2014 bijzonder hoogleraar arbeidsverhoudingen publieke sector aan de Universiteit Leiden.

Engels

30 September 2019 | 22-11-2020, 16:17
Array

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties