Advies: genderneutrale toiletten in Universiteit Utrecht

Advies: genderneutrale toiletten in Universiteit Utrecht

In ‘Intussen elders’ verzamelen we opmerkelijk nieuws van andere universiteiten. Deze week onder meer: Universiteit Utrecht wil in elk gebouw een genderneutraal toilet.
Samengesteld door Rob Siebelink
31 januari om 9:26 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
januari 31 at 9:26 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.

Advies: genderneutrale toiletten voor UU

Elk gebouw van de Universiteit Utrecht (UU) zou minimaal een genderneutraal toiletblok moeten hebben. Daarnaast kunnen de gescheiden wc-blokken voor mannen en vrouwen blijven bestaan. Dat is het advies van het Facilitair Service Centrum aan het college van bestuur, meldt het Utrechtse universiteitsblad DUB.

Sinds de zomer van 2018 draaide een proef in drie gebouwen van de universiteit met genderneutrale toiletten. Uit de evaluatie blijkt dat gebruikers zo’n toilet vooral bezoeken omdat die het dichtst bij is. Dat het een genderneutraal toilet betreft, speelt eigenlijk geen rol.

Toch waardeert een grote groep gebruikers de aanwezigheid van de wc. Het Facilitair Service Centrum adviseert daarom om elk gebouw te voorzien van een blok genderneutrale toiletten.

Onderzoek naar verkeersveiligheid Rotterdam

De gemeente Rotterdam onderzoekt de verkeersveiligheid rond de campus van Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) nadat een medewerker van de uni zwaargewond raakte bij een ongeluk.

De laatste tijd waren er meer verkeersongelukken rond de campus. In de zomer van 2019 overleed een maaltijdbezorger nadat hij was aangereden, elders kwam een fietser onder een vrachtwagen. 

Studenten vinden vooral de oversteekplaats richting het metrostation gevaarlijk. ‘Je kunt goed zien dat automobilisten ongeduldig raken’, zegt een student in Erasmus Magazine. ‘Dat is op zich wel begrijpelijk want er staan hier altijd gigantische files.’

Schietpartij in studentenwoning, man dood

In een studentenwoning in Amsterdam Zuid-Oost (voorheen de Bijlmer) is dinsdag een 26-jarige Amsterdammer om het leven gekomen bij een schietpartij, schrijft Folia. De politie trof de man aan met een schotwond in zijn rug, en was te laat om het slachtoffer te redden. Korte tijd later zijn drie mensen gearresteerd, die zichzelf bij de politie hadden gemeld.

De Daalwijkflat waar het incident zich afspeelde, is nogal berucht onder Amsterdamse studenten, met name onder internationals. Folia maakte ruim een jaar geleden, ook naar aanleiding van een schietpartij, een uitgebreide reportage over studenten die er wonen en dat ze zich er niet veilig voelen.

‘Ik heb in Griekenland elke dag gewerkt om hier te kunnen studeren. Ik ging ervan uit dat ik op een veilige plek terecht zou komen’, zegt een Griekse student in het verhaal.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties