Aan tafel met Natalie: Brasserie Groen

RUG-student Natalie Voo weet alles van eten: ze komt uit de culinaire meltingpot Maleisië en is ook nog eens de dochter van een restaurateur. Om de week recenseert ze de studentvriendelijke horeca van Groningen. Deze keer: Brasserie Groen.

Hoewel ik al de nodige keren in dit restaurant ben geweest, besefte ik laatst pas dat ze hier doen aan biologisch, regionaal, seizoensgebonden en fairtrade. Een fijne ontdekking, en opeens begrijp ik de menuprijzen ook een stuk beter. 

Masterclass in gevogelte

Wat je over mij moet weten: als ik eend op het menu zie staan, kun je er je laatste euro onder verwedden dat ik die ga bestellen. Deze eendenborst was een masterclass in gevogelte: sappig, mooi roze en overgoten met een rijke, hartige, glanzende jus die ik ook zo uit een wijnglas had willen drinken. Erbij zaten geroosterde seizoensgroenten met verschillende texturen en… truffelbitterballen. Klinkt bijzonder, maar ze waren fantastisch, misschien wel de beste bitterballen die ik ooit heb geproefd. Knapperig, luchtig, truffelig: voorwaar een prestatie.

Dan de truffelrisotto, een gerecht dat vaak verpest wordt door paddenstoelenfanatici. Maar hier was de kok terughoudend geweest, wat een verfijnd resultaat opleverde. Perfect beetgare rijst, romige mascarpone, net genoeg asperge en een vleugje pesto, wat voor een aardse, notige ondertoon zorgde. Een van de lekkerste risotto’s die ik heb gegeten, en dat zeg ik niet snel.

Lunchafspraak

De bediening was goed, al duurde het erg lang voor de rekening gebracht werd, terwijl de zaak bijna leeg was. Het interieur was prima, maar kwam meer over als een praktische plek voor een lunchafspraak dan voor een avondje verfijnde culinaire verwennerij – als het iets chiquer was geweest, had dat wonderen gedaan voor de sfeer, zeker gezien het prijsniveau.

Maar toch, als je het eens breed wilt laten hangen, dan krijg je hier absoluut waar voor je geld. Het eten is uitstekend, het drankmenu goed doordacht en de toewijding aan duurzaamheid is prijzenswaardig. Een van de betere restaurants in Groningen.

Brasserie Groen, Carolieweg 16-1

Een biologisch restaurant in het centrum. Voor twee mensen waren we €51 kwijt.

Eindoordeel:

Eten 9/10
Presentatie 8/10
Bediening 7,5/10 
Sfeer 8/10

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties