RUG-student Natalie Voo weet alles van eten: ze komt uit de culinaire meltingpot Maleisië en is ook nog eens de dochter van een restaurateur. Om de week recenseert ze de studentvriendelijke horeca van Groningen. Deze keer: Block & Barrels.
Ik heb inmiddels de meeste eetgelegenheden in Groningen wel eens geprobeerd, maar op de een of andere manier zat Block & Barrels daar nog niet tussen, ondanks de juichende reviews. Dus ging ik er, met een lege maag en een opdracht van UKrant op zak, eindelijk naartoe.
We bestelden de rumpsteak, BBQ chicken en mac & cheese. De steak was perfect medium rare gebakken (een schokkend zeldzame gebeurtenis in deze stad), en verder was ie… prima. Goed van smaak en mals, maar niet zo mals dat het vlees op je tong smelt (eerlijk is eerlijk, we hadden de goedkoopste steak besteld en alle waar is naar zijn geld – de duurdere stukken vlees zijn vast beter). De aardappelgratin was meer room dan kaas, maar de groenten waren heerlijk, precies goed geroosterd en zorgvuldig gekruid.
Perfect
Toen kwam de grote verrassing: de BBQ chicken bleek goed naar Beyoncé gekeken te hebben en was de ster van de show. Sappig, rokerig, en overgoten met een zoet-pittige saus die geen enkel recht had om zo verleidelijk te zijn. Als fan van een goede dij (team dark meat forever) moest ik tot mijn grote verbazing concluderen dat de kipfilet perfect was. Heerlijk smaakvol, niets op aan te merken. Erbij zaten knapperige frietjes en koolsla die voor wat extra bite zorgde.
In de mac & cheese leek nauwelijks kaas te zitten, hij was smakeloos en… bestond. Ik weet niet wat het is met restaurants en mac & cheese, want het lijkt het ultieme comfort food, maar het is bijna altijd een teleurstelling. Of misschien zijn de meeste zaken gewoon lui, want ik heb zelf geweldige mac & cheese gemaakt. Toegegeven, dat kostte me 40 euro aan chique kaas en mijn lactose-intolerante huisgenoot viel al bijna om van alleen de aanwezigheid daarvan, maar dan nog – je moet wel standaarden hebben, mensen.
Het geld waard
De bediening was warm, aandachtig en behulpzaam, en het enorme dakterras was een bonus op een zonnig dag. Hier zit je perfect als je met een groep komt, of als je gewoon gezellig wilt bijkletsen met iemand. Ja, het is wat prijzig voor een studentenbudget, maar voor simpel eten van goede kwaliteit is het z’n geld zeker waard. Sla de mac & cheese gewoon over en zorg dat je honger hebt.
Block & Barrels, Hoogstraatje 3-5
Een pub/steakhouse met een groot dakterras in het centrum. Voor twee mensen waren we €54 kwijt.
Eindoordeel:
Eten 9/10
Presentatie 8/10
Bediening 8,5/10
Sfeer 8,5/10