Politie: verdachte Korreweg bekend [UPDATE]

De politie heeft dinsdagavond de naam en foto gepubliceerd van de man die ervan wordt verdacht dat hij een 21-jarige student in Groningen heeft neergeschoten. Die raakte blijvend verlamd aan zijn onderlichaam.
Door Thereza Langeler en Rob Siebelink

De man die vermoedelijk de schoten loste, is de 20-jarige Azim Aynaci, meldde de politie dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht.

De verdachte was al in beeld en had tot het tijdstip van de uitzending de tijd gekregen om zich te melden, maar dat deed hij niet. Zijn naam en foto staan op politie.nl.

De 21-jarige student fietste om een uur of vijf op zondagochtend 15 oktober over de Korreweg. In de buurt van het Bernoulliplein werd hij aangesproken door drie lichtgetinte mannen.

Geen aanleiding

Een van hen trok ineens een wapen en schoot de student volgens de politie ‘zonder noemenswaardige aanleiding’ in zijn rug. Toen die wegrende, werd hij nog eens beschoten. De drie mannen gingen er vervolgens vandoor. De schutter zou in een groene Mazda Premacy zijn gestapt.

Vorige week arresteerde de politie in de zaak twee Groningse mannen van 19 en 20 jaar. Dinsdag werd duidelijk dat de man die de student heeft beschoten, nog voortvluchtig is.

Mogelijk is Aynaci ondergedoken of gevlucht naar het buitenland. ‘Benader hem niet zelf, hij is vuurwapengevaarlijk’, zei de politie in Opsporing Verzocht.

Verblijfsvergunning

Er kwamen na de uitzending 21 tips binnen over de verdachte. Op Twitter laat de politie weten dat hij zich nog steeds niet gemeld heeft en dat het onderzoek doorgaat.

Overigens is Aynaci legaal in Nederland. Verschillende media, waaronder GeenStijl en het AD, melden dat hij illegaal zou zijn. Onjuist, zegt de politie: hij heeft een verblijfsvergunning.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties