Wij doen er alles aan om onze flexwerkers te herplaatsen

25 mei om 16:41 uur.
Laatst gewijzigd op 23 februari 2022
om 13:26 uur.
mei 25 at 16:41 PM.
Last modified on februari 23, 2022
at 13:26 PM.
Avatar photo

Door Advertorial

25 mei om 16:41 uur.
Laatst gewijzigd op 23 februari 2022
om 13:26 uur.
Avatar photo

By Advertorial

mei 25 at 16:41 PM.
Last modified on februari 23, 2022
at 13:26 PM.
Avatar photo

Advertorial

Een groot deel van de flexwerkers van uitzendbureau 365Werk verloor door de coronacrisis in een keer zijn baan. Vooral in de horeca, waar veel studenten aan het werk zijn, kwam dit hard aan. Voor 365Werk een reden om zo snel mogelijk een plek te vinden om de flexwerkers te herplaatsen. 

‘Wij hebben meteen contact opgenomen met onze flexwerkers die tijdelijk zonder werk kwamen te zitten’, zegt Melissa Huisman, accountadviseur bij 365Werk. ‘Een groot deel greep deze kans aan en pakt nu iedere klus op die wij binnen krijgen.’

En met succes. Ongeveer een kwart van de flexwerkers die zonder baan kwamen te zitten, is in korte tijd herplaatst. Omscholing was niet nodig, dus konden ze direct aan het werk!

Van horeca naar logistiek

Waar je normaal gesproken in deze tijd van het jaar een groei ziet in het aantal horecavacatures, gebeurt nu het tegenovergestelde. Er vindt een verschuiving plaats van de horeca naar de logistieke sector.

Bijvoorbeeld bij Droginet, een online drogist in het noorden van Nederland. Droginet had in korte tijd veertig medewerkers nodig die ’s nachts werken om 24/7 te kunnen draaien. ‘Gelukkig is dit werk supergoed te doen voor onze flexwerkers uit de horeca, zij zijn gewend om hard te werken en vinden de late werktijden ook geen probleem’, aldus Melissa.

Dat dit soort werkzaamheden goed op te pakken, zijn beaamt Ellen. Zij is normaliter werkzaam in de horeca via 365Werk, maar heeft nu een tijdelijke baan in de logistiek. ‘Ik heb nu een aantal diensten gewerkt en ik vond het erg leuk om te doen omdat het anders is dan ik gewend ben. Het is hard werken, maar het belangrijkste is dat ik aan het werk kan en dat er een goede sfeer op de werkvloer is.’

Toename sollicitaties

Maar niet alleen bij de eigen flexwerkers is te merken dat ze graag aan het werk willen, ook het aantal sollicitaties ziet Melissa de afgelopen tijd flink oplopen. ‘Ondanks dat we minder vacatures online hebben dan normaal, is het aantal sollicitaties dat wij binnenkrijgen enorm. De sollicitatiegesprekken voeren we nu alleen nog maar via Skype, zo proberen we het toch persoonlijk te houden.”

‘Ook merken wij een verschil in de communicatie met de flexwerkers en klanten. In deze tijd wordt er door iedereen heel snel geschakeld. Wanneer er een klus zoals bij Droginet binnenkomt, moet deze zo snel mogelijk gevuld worden. Gelukkig zijn de flexwerkers onwijs gemotiveerd en komt iedereen ook opdagen. Als je dan een gelukkige klant en blije flexwerkers hebt, is dat weer een extra besefmoment waarom dit werk zo onwijs leuk is.’

Site: https://365werk.nl
E-mail: info@365werk.nl

Groningen
Osloweg 49
9723 BH Groningen
050 – 30 50 086

Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer
020 – 24 72 700

Melissa Huisman, accountadviseur bij 365Werk.