3 tips voor een perfectly tuned coffee

Kun jij ’s ochtends je bed niet uitkomen zonder een shot koffie? Niet van die slappe, maar the real deal? Zet een abonnement op Laurens Coffee dan bovenaan je wensenlijstje en begin je dag beter.

Iedereen die Edwin Laurens high-end muziekzaak binnenstapt om te genieten van pure muziek krijgt een kop koffie aangeboden. De berg koffiedik groeide gestaag en de droom om een eigen branderij te beginnen ontwaakte. Want, net zo belangrijk als goede muziek is een goede bak koffie. Iets waar je je dagen mee vult moet je zintuigen prikkelen! Laurens Coffee is inmiddels de lokale koffie dealer van een flink aantal Noorderlingen. Goede koffie begint thuis, maar hoe zet je een perfectly tuned kopje koffie? Onze local coffee dealer Edwin vertelt in het oeroude esdorp Vries over de basics van het koffie brouwen en geeft 3 tips om alles uit een zak vers gebrande koffie te halen. ‘Volgens mij bespaart een beetje kennis over koffie en het aanspreken van je zintuigen een hoop slechte koffiemomenten. Dus, ben je een fan van specialty coffee en heb je thuis of op je werk een prachtige koffiemaker staan? Dan wil je vast weten hoe je een perfect uitgebalanceerd, rijk en vol kopje koffie met een zijdezachte, en fluwelige crema en onweerstaanbare body zet.’

Tip 1. Gebruik koffie van goede kwaliteit

Goede, duurzame en verantwoorde bonen of maling kopen is essentieel voor het maken van lekkere koffie. Koffie van vers gebrande bonen zit vol aroma, heeft een mooie zijdezachte cremalaag en smaakt rijk en vol. Bewaar je bonen of maling in een afgesloten zak op een koele, donkere en droge plek. Ook leuk: experimenteren met koffiebonen. Proef zelf het verschil! We hebben verschillende genres in huis, maar we branden ook regelmatig specials. Houd de webshop in de gaten.

Tip 2. Volg een recept

Jouw favoriete koffie begint met een recept. De uiteindelijke smaak van je kopje koffie kun je onder andere beïnvloeden door zelf bonen te malen. Denk daarbij aan de maalgraad: hoe grover de maling, des te meer zure smaken. Hoe fijner de maling, des te meer bitters. Bedenk dat 98 procent van jouw bakje koffie uit water bestaat. Dat maakt het een vrij belangrijk ingrediënt, niet waar? Gebruik dus altijd vers water. Dat geeft je koffie smaak en houdt je machine schoon. Tot slot pakken we de doorlooptijd van het water. Is deze langer dan 30 seconden, dan smaakt je koffie bitterder. Bij korter dan 25 seconden doorlooptijd komen niet alle smaken vrij. Speel met bovenstaande en maak je eigen ultieme recept.

Tip 3. Pak je moment

Zonde om zo je best te doen en je koffie dan zonder erbij na te denken achterover te slaan. Zet je favoriete muziekje op en stel je zintuigen op scherp. Ruik, proef en geniet! En deel je koffiemoment met ons op Instagram @laurenscoffeebv New to coffee, machines or beans? Heb je geen idee wat een mokkapot is, wil je weten hoe je bonen maalt of welke machine het best bij filterkoffie past? Your local coffee dealer knows best. Edwin helpt je graag verder op weg, neem gerust contact op.

Give coffee to someone who needs it!

Wie kan volgens jou wel een flinke dosis koffie gebruiken? Edwins favoriete koffiemoment is het eerste kopje in de ochtend en hij wenst iedereen zo’n start van de dag. Je krijgt daarom 5 euro korting bij besteding van 25 euro. Bestel op laurenscoffee.nl en vul bij het afrekenen de code [youneedcoffee] in.